Nazi Almanyası'nda Sanatçılar: Kalanlar ve Göçenler
30 Haz Sal
|Online Zoom Semineri
Nazi Almanyası'nın ortaya koyduğu şartlara uyum sağlayamayan veya sağlamayı reddeden bir çok sanatçı ülkelerini terk ederek dünyanın farklı coğrafyalarına dağıldılar.
Saat ve yer
30 Haz 2020 20:30 GMT+3 – 01 Tem 2020 22:00 GMT+3
Online Zoom Semineri
Etkinlik hakkında
Nazi Almanyası'nın ortaya koyduğu şartlara uyum sağlayamayan veya sağlamayı reddeden bir çok sanatçı ülkelerini terk ederek dünyanın farklı coğrafyalarına dağıldılar. Yurtdışına göç eden sanatçılar gittikleri ülkelerin sanat ortamlarına önemli değerler kattılar. Rudolf Belling'in İstanbul'a gelerek Türkiye'nin heykel sanatına yaptığı katkılar buna en iyi örneklerdendir. Nazi değerlerine uyum sağlayamamasına karşın Almanya'yı terk etmeyen sanatçılar ise baskıcı iktidarın tahakküme varan yöntemleri nedeniyle sosyal ortamdan kendilerini soyutlayıp kendi dünyalarına kapandılar. Bu durum yazar Thomas Mann tarafından "içe göç" olarak adlandırıldı. İçe göç yaşayan sanatçılar tüm baskılara rağmen gizlice sanat üretmeye devam ettiler ve Nasyonal Sosyalizm'in ortadan kaldırmaya çalıştığı çağdaş Alman sanatının sürekliliğini sağladılar. Kaethe Kollwitz'in heykelleri, Emil Nolde'nin "Resmedilmemiş Resimler"i, Oskar Schlemmer'in "Pencere Resimleri" Naziler'in tüm aksi çabalarına karşın yaratılabilmiş, o dönemin başkaldırı simgeleri olarak günümüze gelmişlerdir. Akademisyen Osman Erden, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Sanat Tarihi Bölümü mezuniyetinden sonra, aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü Batı Sanatı ve Çağdaş Sanat programında "Nasyonal Sosyalizmin Alman Sanatına Yansıması" başlıklı yüksek lisans tezini tamamladı. "Türkiye'de Güncel Sanat Alanını Şekillendiren Unsurlar" başlıklı teziyle doktorasını aldı. MSGSÜ Sanat Tarihi Bölümü'nde yardımcı doçent olarak görevini sürdürüyor. UNESCO'ya bağlı Uluslararası Sanat Eleştirmenleri Derneği (AICA) Türkiye Şubesi’nin 2008-2011 yılları arasında yönetim kurulu üyeliğini, 2011-2014 yılları arasında başkanlığını yaptı. 2016’da Modern Sanatın Kısa Tarihi adlı kitabı yayınlandı.
Biletler
Online Kayıt
Kayıt olduğunuz bu seminer için, ilgili etkinlik günü öğlen tarafınıza whatsapp üzerinden bir zoom link'i gönderilecektir. Zoom uygulamasını akıllı telefon ve tabletlerinizde, veya PC veya MAC laptop'larınızda kullanabilirsiniz. Hazırlık olarak uygulamayı (veya programı) cihazınıza kurmanızı öneririz. Seminer öncesinde veya seminer esnasında olası teknik bir ihtiyaçtan ötürü bizimle irtibata geçmek isterseniz, +90 532 373 4100'dan bize ulaşabilirsiniz. Misal Atölye
₺100,00Vergi: +₺8,00 KDVSatış bitti
Toplam
₺0,00