Anadolu'nun Gözyaşları
15 Mar Pzt
|Online Zoom Semineri
Günümüzde Batı müzelerinde Hitit, Likya, Urartu, Doğu Roma, Selçuklu, Osmanlı vb. pek çok Anadolu medeniyetinin ürettiği, sayıları on binlerle ifade edilebilecek tarihi eser sergileniyor.
Saat ve yer
15 Mar 2021 20:00 – 21:30 GMT+3
Online Zoom Semineri
Etkinlik hakkında
- Yaşar Yılmaz'ın, kendisine yönelttiği "Yurtdışında kaç tarihi eserimiz var; yurtdışına götürülmüş eserlerimize ilişkin bir çalışma var mı?" sorularına yanıt ararken başladığı araştırma, onu üç yılda büyük bir özveri ve emek ile, 10'dan fazla ülke ve 50'yi aşkın müzeyi ziyaret etmeye ve sonucunda da, "Anadolu'nun Göz Yaşları" kitabını hazırlamaya götürdü. Anadolu'nun Gözyaşları, büyük çoğunluğu 1830 - 1922 yılları arasında, Anadolu'nun çeşitli bölgelerinden, farklı yöntemlerle götürülmüş, günümüzde Avrupa ve ABD'deki müzelerde sergilenen tarihi eserlerimizin, bugüne dek hazırlanmış en kapsamlı envanterini sunan eşsiz bir esere dönüştü. Yılmaz, seminerde, kitapta yer alan eserler arasından belirleyeceği bir seçki üstünden, bu eserlerin Batılılarca keşfi, taşınma öyküleri ve ülkemizdeki tarihi eser algısı gibi saptamalarını, Osmanlı'nın son döneminde Anadolu'da keşif ve kazı çalışmaları yürütmüş yabancı gezgin ve araştırmacıların notları gibi tarihi kaynakların da ışığında, bizlere aktaracak. Yaşar Yılmaz 1949 doğumlu Yılmaz, İstanbul Tenik Üniversitesi İnşaat Fakültesi mezunudur. Yaşamını konu alan "Sanık" kitabından sonra, 1975’te "Söz Sanığın" kitabı Güney Yayınları tarafından yayımlandı. Mühendislik yaşamını kendi iradesiyle erken noktalayan Yılmaz, araştırmacı kimliğiyle yola devam etmeye karar verdi. İlk olarak Avni Arbaş ile gerçekleştirdiği "Baş Kaldıran Atların Ressamı Avni Arbaş" adlı söyleşi kitabı yayımlandı. Ardından, 3,5 yıl süren araştırma ve çalışmalar neticesinde hazırladığı "Anadolu Antik Tiyatroları", "Türkiye’nin Antik Kentleri" ve "Ancient Cities of Turkey" kitapları, YEM yayınları tarafın yayımlandı. Son olarak 2015'de, üç yıllık bir araştırma neticesinde hazırladığı ve yurtdışına götürülmüş tarihi eserlerimizi konu alan "Anadolu'nun Gözyaşları" kitabı yayımlandı.
Biletler
15 Mart Pazartesi
Kayıt olduğunuz bu seminer için, ilgili etkinlik günü öğlen tarafınıza whatsapp üzerinden bir zoom link'i gönderilecektir. Zoom uygulamasını akıllı telefon ve tabletlerinizde, veya PC veya MAC laptop'larınızda kullanabilirsiniz. Hazırlık olarak uygulamayı (veya programı) cihazınıza kurmanızı öneririz. Seminer öncesinde veya seminer esnasında olası teknik bir ihtiyaçtan ötürü bizimle irtibata geçmek isterseniz, +90 532 373 4100'dan bize ulaşabilirsiniz. Misal Atölye
₺150,00Vergi: KDV dahilSatış bitti
Toplam
₺0,00