Ali Akay ile 90'lardan Bugüne Çağdaş Sanat
Pazartesiler 19:00 (19, 26 Ekim & 2 Kasım)
|Online Zoom Semineri
9 bölümden oluşan dizi seminerde çağdaş sanatın gelişimi, tarihi uzantılarıyla birlikte ele alınıp, çağdaş sanatın Türkiye ve dünyadaki macerası aktarılacak.
Saat ve yer
Pazartesiler 19:00 (19, 26 Ekim & 2 Kasım)
Online Zoom Semineri
Etkinlik hakkında
Her seferinde başka sergiler, sanatçılar, durumlar, kişisel ve kolektif sergilerden bahsedilecek ve bu sergilerin tarihi ve güncel önemi üzerinde durulacak.
9 seminerlik dizinin ilk seminerinde konuya ilişkin genel durum çerçevesi ortaya konularak, sanatların durumu ve "disiplinler-aşırı" hali ele alınacak. Bu kavramın "disiplinler arası" ile farkı vurgulanarak, bugün gelmiş olduğumuz sanatsal ve bilimsel bakışın birleştiği yerde, Antroposen dünyasında ekolojiyle ilgili vaziyetinin ehemmiyeti de izah edilecektir.
(90'lardan Bugüne Çağdaş Sanat seminerlerimiz seri halinde takip edilebildiği gibi, bağımsız olarak tek bir seminere de rahatlıkla katılınılabilinir.)
Prof. Dr. Ali Akay Paris’te, 1976-1990 yılları arasında Paris VIII Üniversitesi’nde Sosyoloji, Felsefe ve Siyaset Bilim okuyan Ali Akay, 1990 yılından beri İstanbul’da, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde öğretim üyesidir. Aynı üniversitenin Resim Bölümü’nde 1992 yılından beri doktora derslerini sürdürmektedir. 80’lerin sonu 90’ların başlarında Deleuze ve Guattari’den çeviriler yapmıştır. Felsefe ve Sosyoloji çalışmalarının yanı sıra çağdaş sanat ortamında, 90’ların başından beri sergiler yapmakta, yazılar yazmakta ve kitaplar yayınlamaktadır . Berlin’de Humboldt Üniversitesi’nde , Paris'te I.N.H.A. (Sanat Tarihi Milli Enstitüsü), Paris VIII Üniversitesi, Sorbonne'da ve New York'ta Columbia Üniversitesi'nde çalışmıştır. Paris’te Jeu de Paume Müzesi’nde seneye yayılan seminer dizisi yapmıştır. İstanbul (Autrement Pres), Placing Turkey on the Map of Europe (Boğaziçi University Press), Postmodernisme et apres ? (Editions Kimé), Model Turkei (Wallstein Verlag), Unleashed (Time and Hudson) adlı kolektif kitapların yazarlarındandır. Toplumbilim (1992-2011), Plato Çağdaş Sanat Dergisi (2005-2007) ve 2012'de yayın hayatına başlayan Teorik Bakış dergilerinin kurucusudur. Son yayınlanmış kitapları arasında; Seza Paker Refleksif Akışkanlıklar (Masa Yay.), Postmodernizmin ABC'si (Say Yay.), Birleşmeyen Sentez (Yapı Kredi Yay.), Sanat Tarihi: Sıradışı bir Disiplin (Yapı Kredi Yay.), Sanatın Gramları (Bağlam Yay.), Siyaset Bir Düşünce Alanıdır (Dedalus Yay.), Armağan, Tekil Düşünce ve M. Foucault’da İktidar ve Direnme Odakları, Sanat Bizi Seviyor, Felsefe Yazıları (Doğu Batı Yay.), Pisuarın Bir Dekonstrüksiyonu (E. Zeytinoğlu ile birlikte), Kulakdavulunun Eğrisi, Sanatın ve Sosyolojinin Ruh Hali; Konu-m-lar (Belge Yay.), Félix Guattari, Öznellik Alanları ve Minör Politika (Otonom Yay.) sayılabilir. Türkiye’de ve yurt dışında birçok serginin küratörlüğünü yapmıştır
Biletler
Online Kayıt - Tek Seminer
Kayıt olduğunuz bu seminer için, ilgili etkinlik günü öğlen tarafınıza whatsapp üzerinden bir zoom link'i gönderilecektir. Zoom uygulamasını akıllı telefon ve tabletlerinizde, veya PC veya MAC laptop'larınızda kullanabilirsiniz. Hazırlık olarak uygulamayı (veya programı) cihazınıza kurmanızı öneririz. Seminer öncesinde veya seminer esnasında olası teknik bir ihtiyaçtan ötürü bizimle irtibata geçmek isterseniz, +90 532 373 4100'dan bize ulaşabilirsiniz. Misal Atölye
₺120,00Vergi: +₺9,60 KDVSatış bitti
Toplam
₺0,00